AFSÜ Canlı Çevre Topluluğu Kuruldu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin farklı fakülte ve meslek yüksekokullarından 18 gönüllü öğrencimiz, Canlı Çevre Topluluğu (AFSÜ CanCev) adında yeni bir topluluk kurdu. Yeni topluluk 2021-2022 akademik yılı için hazırlıklara, “Sağlığın Üniversitesi Sağlıklı Çevre ile Güçleniyor” sloganıyla başladı.

İlgi alanları çevreyi ve hayvanları korumak, köy okullarına yönelik çalışmalar yapmak kısacası canlıları ve çevreyi koruyucu farkındalık çalışmaları yapmak olan topluluğun danışmanlığını AFSÜ Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etiği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Erenoğlu Son üstleniyor.

Topluluk Başkanı Mehmet Ali Aymaz, AFSÜ’lü öğrencilere şöyle çağrıda bulundu: “Ortak aklı kullanarak, hep birlikte çevre sorunlarına karşı mücadele etmek, iklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bugünlerde acil bir sorumluluk. Çevreyi, hayvanları ve doğayı korumak için fikirlerinizi hayata geçirmek isterseniz, sizi de Canlı Çevre Topluluğuna bekleriz.”

Birbirinden ilgi çekici çalışmaları gönüllüleriyle birlikte gerçekleştirmek adına titizlikle çalışan ve daha fazla AFSÜ’lüye ulaşarak üye sayısını kısa sürede artırmayı hedefleyen topluluğun faaliyetlerinden haberdar olmak için sosyal medyada @cancevafsu hesabını takip edebilirsiniz.

2021 Aile Yılı