Öğrencilerimiz Adli Olgu Yönetimi Eğitimine Katıldı

Öğrencilerimiz “İlk Yardım ve Acil Yardımda Adli Olgu Yönetimi” eğitimine katıldı. AFSÜ İlk Yardım ve Arama Kurtarma Topluluğu ile AFSÜ Paramedik Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimi, Paramedik Anıl Can Gürgen verdi. Topluluk danışmanları Öğr. Gör. Nurhan Aytuğ Kanber ve Öğr. Gör. Kamuran Çalış İbiş de öğrencilerimize eşlik etti.

Tıp Fakültesi Yeşil Salonda üç oturum şeklinde düzenlenen eğitimin ilk oturumunda adli olaylar, adli deliller, olay yerinde adli delilin nasıl korunması gerektiği, adli olaylarda ilk yardım esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Olay yeri ipuçları, kan lekelerinin tespiti ile cinsel istismar, çocuk istismarı, şüpheli ölümler, intihar, ateşli silah yaralanmaları gibi vakalarda olay yeri yönetimi konularında bilgi aktaran Gürgen, zehirlenme, alkol koması, kesici ve delici alet yaralanmaları gibi durumlarda acil yaklaşım hakkında da bilgi verdi.

Eğitimin ikinci oturumunda İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencilerimiz, uyuşturucu madde ile ilaç alarak zehirlenmiş yaralıya ve yüksekten düşerek kalbi durmuş vakaya olay yerinde acil müdahale canlandırması yaptı.

Etkinliğin son oturumunda ise ambulansta en sık kullanılan ilaçlar, doz hesaplamaları, yasal açıdan ilaç uygulamaları, ilaç veriliş yolları, agresif sıvı tedavisi, yetişkin ve çocuk adrenalin doz hesaplamaları, yan etkilerine göre ilaçlar, narkotik ilaçlar, IV sıvıları, oksijen tedavisi ve maskeleri ile astım, Koah, akciğer ödemi, akut koroner sendromlar, anafilaktik şok ve epileptik nöbette hastane öncesi tedavileri ele alındı.

2021 Aile Yılı