AFSÜ Genç Ofis’in Etkinliğinde Azerbaycan Tanıtıldı

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan, AFSÜ Genç Ofis tarafından bu ay Azerbaycan temasıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Buluşmaları etkinliğine katıldı. Zafer Sağlık Külliyesi Merkez Kantininde, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın tanıtıldığı programı Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, üniversitemizin akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrencimiz izledi.

Programın açılışında konuşan İl Müdürü Kasapoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki tarihi ve kültürel bağların önemine değinerek, bu bağların iki ülkenin halkları arasında güçlü bir köprü oluşturduğunu belirtti. Azerbaycan’ın tarihi kültürü ve halkın yaşantısına ait tanıtım filmi gösterildiği programda Azerbaycan kültürünü anlatan sunumlar yapıldı. Ardından Azerbaycan’a özgü geleneksel dans gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Azerbaycan tanıtım videosunun ardından Sedaye Aliyeva, Azerbaycan Cumhuriyeti hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Azerbaycanlı öğrenciler ise Afyonkarahisar ve üniversite hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı. Sakine Safarova, “Azerbaycan” adlı şiiri seslendirerek izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Etkinliğin dans gösterileri bölümünde “Naz Eyleme”, “Arşın Mal Alan”, “Lezginka”, “Şalaho” gibi geleneksel Azerbaycan dansları izleyicilerle buluştu. Gösteriler, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Dan gösterileri “Yaşa Azerbaycan” müziği eşliğinde gerçekleştirilen “Yallı” gösterisi ile sona erdi. Anı fotoğrafı çekiminin ardından misafirler, Azerbaycan tanıtım standında sunulan yöresel Şah Pilavı’nın tadına baktı.

Güncelleme Tarihi: 6 Haziran 2024

Yemek Rezervasyonu